Sigrid de Groot: ga ijszwemmen!

Toen ik  op een vroege morgen een keer langs Berkendonk fietste, zag ik enkele mensen in het water. Het was behoorlijk fris en ik moest direct aan Hans Konings denken waar ik ooit een artikel over had gemaakt. Hans ging elke dag ‘s-morgens vroeg van acht uur tot half tien zwemmen in de Berkendonkse plas. Regen, wind, sneeuw en ijs, Hans was er altijd. Ik maakte kennis met Sigrid de Groot, die instructies gaf aan de mensen in het water en zij vertelde mij over ijsbaden. Zondag 24 oktober had ik een gesprek met haar.

Sigrid de Groot vertelde mij haar verhaald: “Ik had in 2018 vreselijk last van een frozen shoulder en kon op een gegeven moment helemaal niets meer. Medicatie hielp niet veel en ging ik zoeken naar alternatieve pijnbestrijding. Toen kwam in aanraking met de Wim Hof Method. Wim Hof is bekend om zijn ijsbaden en workshops. Ik ging mij daar in verdiepen en raakte zo geïnteresseerd dat ik er zelf iets mee wilde doen. Tegenwoordig ben ik een gecertificeerd instructrice van de Wim Hof Method en leer mensen om goed voor lichaam en geest te zorgen. Het is een methode om meer balans en rust in het hoofd te krijgen en het bevorderen van de balans. Want mijn motto is: pas als je zelf goed in je vel zit, kun je er voor anderen zijn. De mensen die bij mij komen krijgen trainingen in ademhalingstechnieken, yoga, krachttraining en stappen in het ijsbad. Ik geef ook training in teambuilding en geef bedrijfsuitjes voor bedrijven. ”

Terug naar de zondag. Er waren enkele mensen aanwezig die zich omkleedden om te gaan zwemmen. Na een korte instructie gingen de deelnemers het water in en bleven daar ongeveer tien tot vijftien minuten drijven in de zithouding. Toen kwamen zij er uit en gingen zich weer afdrogen en aankleden. Dit was maar een onderdeel van de training en was bedoeld voor de reportage en de foto’s. Maar er wordt meer gedaan. Wie meer wil weten over de trainingen of workshops kunnen mailen naar Sigrid: sigriddegroot@gmail.com of even bellen naar 06-52579992. Sigrid geeft de workshops in principe in Natuurpoort De Peel op het Leegveld in Deurne maar komt ook na een afspraak op locatie.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Enkele foto’s zijn beschikbaar gesteld door Sigrid de Groot.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.