Sjors Sportief is vanaf 5 september weer actief in Helmond

Maandag, 5 september, was weer de kick-off van het Sjors Sportief seizoen. Dit feestelijke gebeuren vond plaats in de gymzaal van het kind centrum. In het hart van het Hout in de Slegerstraat in Mierlo-Hout.

Jibb+  startte weer in samenwerking met Cultuur Contact en de gemeente Helmond het bevorderen van het sporten voor en met de jeugd. Voor de aanvang van het officiële gebeuren hadden de dames van Jibb+ (Melanie, Nienke en Julia) al wat lekkernijen klaar gezet voor de jeugd. Zoals lekker koud water met een smaakje en partjes sinaasappel. Natuurlijk mocht de mascotte Sjors Sportief zelf niet ontbreken. Toen hij de wethouder van cultuur, Marita van Lierop, binnen zag komen begon hij spontaan te dansen van plezier tot groot vermaak van de aanwezige jeugd. De wethouder benadrukte met klem dat sporten heel gezond is en dat eigenlijk iedereen kon sporten. Binnenkort start er weer de sportdag waar verenigingen hun deuren open zetten om de jeugd te laten kennis maken met hun favoriete sport. Daarna kan iedereen die wil zich in laten schrijven via sportencultuurhelmond.nl.

Er was ook een tekenwedstrijd gehouden en de winnende tekening zou de voorkant van het sportboekje worden. De winnaar was bekend en de wethouder zou met deze gelukkige persoon de voorkant van het boekje onthullen die op groot formaat werd gemaakt. De gelukkige winnaar was Nicolas uit groep 8. Dus samen met de wethouder maakte hij het pak open. Er werden nog even wat foto’s gemaakt met Sjors en de wethouder en toen werd het tijd voor de workshop die de kinderen zouden krijgen.

Het was een workshop door het Anna theater gegeven in de persoon van Lavina Germano. De kinderen kregen alles te zien (en mochten ook oefenen) wat met een musical te maken heeft. En zo te zien waren er best wel enkelen die er aanleg voor hadden. Misschien talenten voor de toekomst?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.