“Skiete” Willy van der Kuijlen is overleden

‘Skiete’ Willy van der Kuijlen, de topscorer aller tijden in de Eredivisie en groot Helmonder, is niet meer. Op maandagochtend werd het bericht door de familie en ‘zijn’ club PSV naar buiten gebracht dat de man met het scherpste schot van de Eredivisie is overleden. Hij mocht 74 jaar oud worden.

Van der Kuijlen was al geruime tijd ziek. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat hij leed aan de ziekte van Alzheimer. ‘Skiete’ Willy bleef en blijft voor altijd trouw aan zijn club PSV waar hij tot zijn overlijden officieel in dienst was. Met 311 doelpunten is Van der Kuijlen nog altijd topscorer van de eredivisie. 308 doelpunten maakte hij voor PSV en zijn laatste drie in het shirt van MVV.

Helmonder in hart en nieren

‘Mister PSV’ werd op 6 december 1946 in Helmond geboren. Zijn voetbalcarrière begon op het veld van HVV, waar hij tussen 1953 en 1964 de jeugdopleiding volgde voordat hij naar PSV vertrok. Bij PSV won hij in ’75,’76 en ’78 het landskampioenschap in ’74 en ’78 de KNVB-beker en de UEFA Cup in ’78.

Foto Koen Suyk: Fotocollectie Anefo; Willy van der Kuijlen met de UEFA Cup in 1978

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *