Skôn: ‘Mooie producten, gemaakt door mooie mensen’

SMO’s Jobfactory lanceert een eigen productlijn  ‘Skôn’. In de werkplaats van de dagbesteding van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Helmond, wordt gewerkt aan een eigen merk met de naam ‘Skôn’. Het is een collectie van hoogwaardige interieurproducten van gerecycled hout. Alles wordt gemaakt door ‘mensen met een verhaal’.

Enkele afstuderende ontwerpers van het Sint Lucas in Boxtel kregen eind vorig jaar de opdracht om een interieurartikel te ontwerpen. Vormgeefster werk en product bij SMO Helmond en oud-student van St. Lucas, Meggy Smulders: “Het bijzondere aan deze productlijn is dat de maker centraal staat. We gaan uit van de wensen en krachten van de mensen die bij ons werken. We bekijken samen welke vaardigheden zij willen leren of ontwikkelen en ontwerpen op basis daarvan de producten.” De makers geven hun eigen draai aan de ontwerpen van de studenten. Skôn is een Helmonds woord. Meggy: “En dat vat perfect samen waar we voor staan: mooie producten, gemaakt door mooie mensen.”

Stichting Kringloopwinkel Helmond doneert regelmatig oude massief houten meubels aan de werkplaats. Deze materialen vormen de basis voor de collectie. Dit maakt de producten duurzaam én voordelig. “Want bij Skôn wordt niemand uitgesloten.”

De collectie wordt op dit moment enkel verkocht bij Stichting Kringloopwinkel Helmond. Nog voor de zomer worden er twee verkooplocaties in Helmond toegevoegd: SMO’s zorgtuinderij De Bundertjes en Super Sociaal.

www.skon.smo-helmond.nl

 

De makers van Skôn meubels. Foto’s: The Jobfactory SMO

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.