In het Jan Visser Museum in Helmond vormde de Slachtdag afgelopen zondag traditioneel de laatste themadag van het jaar. Daarmee sluit het seizoen voor het museum aan de Keizerin Marialaan. Zoals ook in andere jaren het geval was, vonden veel bezoekers de weg naar de Slachtdag. 

De Slachtdag is de afsluiter van een achttal themadagen die in het seizoen plaatsvinden, zo vertelde bestuurslid Jan van Vijfeiken voor de camera van Dit is Helmond. Ondanks het regenachtige weer trokken veel bezoekers naar het museum aan de Keizerin Marialaan.

Tekst en uitleg van slager

Slager Ad Wilde liet belangstellenden zien welk vlees van het varken kort wordt gesneden. Hij vertelde daarbij hoe hij altijd te werk gaat en dat werkelijk alles van het varken wordt gebruikt. Kinderen kregen de mogelijkheid om met de gehaktmolen verse worst te maken. “Dit is niet voor iedereen weggelegd”, zo liet slager Wilde zien.

Lekkere winterse kost

Veel bezoekers grepen de mogelijkheid aan om een broodje zult, balkenbrij of bloedworst tot zich te nemen. De kop erwtensoep ging er ook goed in. De vrijwilligers zorgden dat de ‘gasten’ niks te kort kwamen.  

In februari 2024 gaan de deuren van het Jan Visser Museum weer open en trapt het museum af met de Stamppottendag.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *