Slagerij Erdal nieuw in winkelcentrum Brouwhuis

In Winkelcentrum Brouwhuis hebben afgelopen jaar veel nieuwe uitbaters hun stekkie gevonden. Zo ook Erdal Cicek. Samen met vrouw en kinderen runt hij sinds begin mei Slagerij Erdaleen speciaalzaak voor halal vlees en Turkse levensmiddelen.

Toen Erdal en Vita op Facebook schreven dat ze hun eigen slagerij gingen openen, kwamen de felicitaties en gelukwensen rap binnen. Nog voordat er maar iets verkocht was, had de site al 2100 likes. Sinds de opening blijkt uit het aantal groeiende vaste klanten dat er grote vraag is naar halal vlees. Ook de tapasbar wordt vaak bezocht. Karlijn uit Brouwhuis is hier nu voor de tweede keer. “De eerste keer uit nieuwsgierigheid, het is weer eens wat anders.”

Voor mezelf
“Al tien jaar geleden kwam de eerste gedachte op om een slagerij te openen, maar werd me verteld dat het toch niet zou lopen”, zegt Erdal. Dus bleef hij werken voor een baas. De slagerij kampte echter steeds meer met personeelstekort. “Ik deed eigenlijk de slagerij in mijn eentje. Dan kan ik ook voor mezelf aan de slag dacht ik op een gegeven moment.” Tijdens een wandeling zagen ze het leegstaande pand. Binnen 1,5 maand was het omgebouwd. De tegelzetter hadden ze gewoon in huis, slagerijmedewerkster Irina. “Ze gooide er in twee dagen alle tegels tegenaan”, grinnikt Erdal. “Mijn vrouw Vita en mijn kinderen Kamile en Jonas werken naast hun eigen werk ook in de winkel.”

Halal vlees
Erdal is trots op zijn producten. “We verkopen halalvlees. vlees dat op een speciale manier is geslacht. Het bloed moet helemaal uit het vlees zijn gevloeid. Er mag ook niets aan het vlees worden toegevoegd. Er mag niets worden ingespoten, zoals smaakversterkers of water. Je krijgt dus bij de verse slager netto kwaliteitsvlees tegen een mooie prijs. Daarom kopen steeds meer niet-moslims halalvlees. Vroeger was varkensvlees veel gewilder, men eet voortaan meer kip en rund. Ook lamsvlees en geitenvlees wordt steeds meer gekocht. Daarvoor komen ze speciaal naar onze slagerij.”

Turkse producten
“Ik ben een Turkse slager en verkoop dus Turkse producten. Ongeveer 95% van de levensmiddelen komt uit Turkije. Allemaal zonder varkensgelatine. Er zit bijvoorbeeld agar agar in of pectine.” Romina en Lizzy komen vandaag speciaal voor het snoep en de bijzondere frisdrank. “Ik heb die frisdrank op vakantie in Turkije gedronken, ik vind het wel leuk dat ze het ook hier hebben. Maar nu kan ik eigenlijk niet goed kiezen wat voor snoep ik wil!”, verzucht Romina. Al met al valt het aanbod bij alle klanten goed in de smaak.

Foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *