De opening van het nieuwe Dr. Knippenbergcollege, heeft na zo’n vijftien maanden bouwen, zijn beslag gevonden met de sleuteloverdracht. Het is een bijzonder mooi gebouw geworden, te midden van een groot sportcomplex op de Braak. Ondanks de corona-epidemie heeft de bouwaannemer toch mooi zijn bouwschema kunnen volgen.

Je hebt niet het idee dat je een schoolcomplex binnenstapt, want het is een ruim en zeer licht gebouw waar je binnen komt. Je bevindt je meteen in een grote hal, met bijzondere plafondwerking.

Na een welkom aan alle genodigden, werden zij in kleine groepjes door schoolpersoneel in alle windrichtingen door de school rondgeleid. Je blijft je verbazen als je ziet op welke moderne wijze dit schoolgebouw is gebouwd. Alle leerlingen hebben hun eigen muurkastje, waarin ze hun spullen kunnen opbergen. Overal door het gebouw zijn er watertappunten aangebracht, waar de gebruikers van dit gebouw hun dorst kunnen lessen.

Als je dan op de eerste verdieping rondloopt en naar buiten kijkt zie je sportvelden, het stadion van Helmond Sport en de Zuid-Willemsvaart. Het ligt daar mooi op Campus de Braak en met het nieuwe schooljaar komen daar zo’n 1800 leerlingen hun opleiding volgen. Er zijn geen standaard afgemeten klaslokalen, maar er is een variëteit in lokalen en ook is er een diversiteit aan proeflokalen. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van zo’n 9500 vierkante meter en directeur Jule Frantzen is zeer enthousiast, als ze uitleg geeft over het gebouw.

Het zal voor de leerlingen die over komen van het oude Knippenberg College, een openbaring zijn als ze dit fraaie gebouw binnen stappen. De nieuwe leerlingen mogen zich verheugen, dat ze in dit bijzonder gebouw les mogen krijgen. In een van de lokalen, staat er op de muur een zeer grote afbeelding van de “oude Knip” zeer mooi aangebracht. Na de rondleiding moesten er natuurlijk eerst de nodige formaliteiten worden verricht, die nodig zijn bij de overdracht van het gebouw aan de directie. Er moesten door diverse zaakwaarnemers van de bedrijven, die uitvoeringen aan het schoolgebouw hadden verricht, getekend worden. Hierna vond pas de symbolische sleuteloverdracht plaats. Om de sleutel voor de school in handen te krijgen, had men het idee opgevat om dit te laten doen door de jongste leerling en oudste leerling van de school.
Ik heb geprobeerd, in deze fotoreportage een mooi beeld van de binnenkant van het nieuwe Knippenberg College te geven.
Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  j.h.w van stiphout Reply

  Henk weer prachtige foto’s

  het is een prachtig gebouw de nieuwe knip, zou er in de toekomst een open dag zijn ? zo ja, ik kom graag eens kijken.

  met vriendelijke groet

  jos van stiphout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *