Sloop appartementen complex aan het Lindberghplein begonnen

Een aantal weken terug werd op de hoek van de Torenstraat en de Waar, de eerste schop de grond in geplaatst, voor de WoonST-woningen. Hier komen er vijf en dertig sociale huurappartementen te staan. Nu is het de beurt van het appartementencomplex dat er nog staat op het Lindberghplein. De sloop van dit complex is begonnen. Hier moeten veertig sociale huurappartementen komen te staan.

Dit appartementen complex  komt aan de Bakelsedijk en de Fokkerlaan te liggen. Aan de Bakelsedijk ligt het complex verder van de weg vandaan en de ruimte die er vrijkomt, wordt ingericht voor een grote parkeerplaats. Ook in de bouw zit een verschil in hoogte, want de appartementen aan de Fokkerlaan bestaan uit vier woonlagen. Dit is gedeeltelijk doorgetrokken aan de zijde van de Bakelsedijk , waar drie en vier woonlagen worden gerealiseerd. Op de impressie foto is dit duidelijk te zien. Ook dit wordt weer een complex van Woonpartners en op de foto kunt u de uitvoering van de nieuwbouw bekijken.

Als het allemaal volgens de planning gaat verlopen, zal het nieuwe appartementen complex aan het Lindberghplein, in de tweede helft van 2023 opgeleverd worden. Alles heeft er natuurlijk mee te maken, wanneer er gestart gaat worden met de nieuwbouw en hoe de weersomstandigheden zich in de toekomst zullen gedragen..

 Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Impressiefoto, Woonpartners

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.