Sloop Huize d’n Herd na de bouwvak

Huize d’n Herd, dat dienst deed als dak- en thuislozenopvang, wordt na de bouwvak gesloopt. De bewoners verhuisden eind vorig jaar al naar een tijdelijke locatie. Na de sloop wordt op dezelfde plek aan de Bindersestraat een nieuwe opvang voor dak- en thuislozen gebouwd, dat melden Bergopwaarts en SMO in een persbericht.

In de week van 5 september beginnen de werkzaamheden. Dan wordt de toegangsweg voor het sloop- en bouwverkeer aangelegd. De sloop van Huize d’n Herd gaat op een duurzame manier verlopen. 99% van het sloopmateriaal wordt hergebruikt en/of gerecycled tot grondstoffen. Daarnaast wordt er geprobeerd de overlast van de sloop zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden ontvingen daarover al een informatiebrief.

Na de sloop wordt gestart met het nieuwe gebouw. Het moet een modern en duurzaam gebouw worden waar dak- en thuislozen tijdelijk of langdurig kunnen verblijven. Iedere wooneenheid krijgt een eigen keukenblok, douche en toilet en is er in het gebouw ruimte voor dagbesteding en ontmoeting.

SMO en Bergopwaarts hopen het nieuwe gebouw in het tweede kwartaal van 2024 te openen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.