Wie maandagochtend langs Sluis Helmond reed, keek toch even raar op. Er was veel activiteit en machines stonden her en der op het terrein. Bij navraag bleek dat de sluisdeuren vervangen worden en dat niet alleen.

Wij spraken Miranda Vromans van SPIE en ook de omgevingsmanager van dit project. Zij vertelt dat deze klus niet zomaar even gebeurd is. “Hier is echt maanden aan voorbereidingswerk aan vooraf gegaan. Je moet nagaan dat de huidige sluisdeuren al jaren erin hangen en dat ze nogal aangetast zijn. Los daarvan worden de deuren niet alleen vervangen. maar de sluis zelf wordt ook leeg gepompt. Dat is nodig om onderhoud aan de waterbak en aan de afmeerpunten te verrichten. Dit is een gigantische klus waarbij een strakke planning nodig is.”

Het werk gaat daarom als het nodig is ook in de nachten door, zodat het op 14 december opgeleverd kan worden. Volgend jaar komen ze weer terug voor de andere zijde, omdat die deuren dan vervangen gaan worden. Door de werkzaamheden is tot 14 december de Zuid Willemsvaart dicht richting Helmond. Zowel scheepvaart als bedrijven in de directe omgeving van de sluis moeten rekening houden met een omleiding.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *