Het was een drukke bedoening in het Tienerhuis deze woensdag. Er hadden zich 24 kinderen in geschreven. Zij kregen de kans zich een keer uit te leven door serviesgoed kapot te smijten.

Borden, soepkommen en mokken, het was er allemaal. Voordat de kinderen mochten gaan smijten met het servies kregen de kinderen eerst een veiligheidsbril en dikke handschoenen van de vrijwilligers. Daarna gingen zij in groepjes van twee en drie met de vrijwilligers naar grote bakken waar alles ingesmeten kon worden. De kids vonden het prachtig. De uitdrukkingen op de gezichten van de kinderen sprak al boekdelen wanneer zij aan het smijten waren.

Af en toe begonnen de vrijwilligers de grote stukken kleiner te slaan met een hamer en binnen een mum van tijd was er al heel wat serviesgoed gesneuveld. Dat werd daarna binnen op een groot zeil gegooid en op een hoop gesmeten. Binnen stonden er enkele tafels klaar waar de kinderen aan gingen zitten en van de scherven konden zij een eigen kunstwerkje creëren. En na een tijdje ontstonden er al aardig wat mooie en kleurrijke kunststukken. Het was voor het eerst dat de kinderen mozaïekwerken maakten en ze vonden het gewedlig!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.