Sneeuwwandeling in het Goorlooppark

Een sneeuwwandeling door het Goorlooppark op zondagmorgen 7 februari resulteerde in mooie plaatjes in ‘kerstsfeer’.

Hoewel er werd gewaarschuwd voor een ijskoude wind kon een sneeuwwandeling door het Goorlooppark niet ontbreken. Wat vroeger tijdens de winters normaal was, is inmiddels een uitzondering geworden. Dus als er sneeuw is, moet je er ook van genieten.

Dat dachten enkele weken geleden ook vele Nederlanders toen ze naar Limburg vertrokken voor een wandeling in de sneeuw.  Nu er in heel Nederland sneeuw is gevallen, valt het op dat er maar weinig mensen buiten zijn, om er van te genieten. Hier en daar enkele kinderen met een slee en ook veel sneeuwpoppen waren er niet te ontdekken. In de natuur van het Goorlooppark waren de vogels naarstig op zoek naar iets eetbaars en kon je de sporen van reeën zien, die inmiddels alweer waren dicht gesneeuwd. Het was een prachtig gezicht: de sneeuw tegen de bomen geplakt en een dikke laag op de grond en de takken. Het kraken van de witte verse sneeuw onder je voeten. Een wandelaar glunderde begroetend: ‘dit had met kerst moeten zijn…’ en ploeterde verder door de dikke laag sneeuw.

Enkele wandelaars, veelal met hun honden, die werkelijk zichtbaar genoten van de sneeuw. Rollebollend gingen de dieren door de sneeuw. In het Goor reed een auto stapvoets, met erachter twee sleeën gebonden. De jeugd gilde van de pret en rolde zo af en toe door de vaart van hun slee af. Ook in de Hoofdstraat was het dolle pret: een grasmaaier werd nu gebruikt als trekker voor twee sleeën en er straalde zichtbaar plezier af van de twee achter de grasmaaier. Op de grote rotonde wapperden de vlaggen fier rondom het in kerstsferen versierde MH.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *