Michael Beuwer uit Eindhoven heeft zondag de Lavans halve marathon van Helmond gewonnen bij de mannen senioren. 1:10:16 bracht hij op de klok.  Barbara Saat uit Son en Breugel liep met een tijd van 1:28:42 naar de overwinning bij de dames.

Burgemeester Blanksma schoot om klokslag 10.30 uur zondagmorgen de lopers en loopsters weg. De start was dit jaar in Brandevoort waarbij een parcours was uitgezet die naar het HAC complex in Stiphout liep en de ronde van iets meer dan tien kilometer moest twee keer worden afgelegd. Het weer om hard te lopen was ideaal dat bleek ook bij de eerste doorkomst waar Beuwer en Stef Simons uit Bocholt België al een gaatje hadden geslagen op de andere lopers. De winnaar bij de mannen versnelde na 13 kilometer waarop Simons geen antwoord had. Hij kwam als tweede over de finishlijn gevolgd door Adam Rebilas.  Barbera Saat was de snelste vrouw op de halve marathon gevolgd door  Emma Leygnac en Melissa van den Reek.

De 10 kilometer werd gewonnen door Niels Verhagen uit Berghem voor Mels Lambregts uit Roosendaal en Patryk Lukaszewski uit Deurne. Amber van Oort uit Eindhoven was de snelste vrouw op deze afstand gevolgd door Kathelijn Lemmens uit Steensel en Kyara Gijsbers uit Berghem.

De 5 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Bart Cooymans uit Helmond. Eva Kok uit Helmond werd winnares bij de vrouwen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *