• Snoepwinkel De Zoete Inval

Snoepwinkel De Zoete Inval is een paradijs voor echte zoetekauwen, snoepkonten en levensgenieters. Iedereen die van een lekker snoepje houdt kan hier zijn hart ophalen. Of het nu drop, zure snoepjes, zuurstokken en lolly’s, toffees en andere lekkernijen is, je kunt hier wel uren ronddolen in de winkel. De Zoete Inval is wel de snoepzaak van Helmond.

De Zoete Inval is gevestigd op de Vondellaan en zat eerst bij het tankstation tegenover Jan Linders. Nu is de winkel verplaatst naar nummer 62 en het is wel een hele verbetering. Voorheen leek de inrichting op een soort huiskamer, nu is het veranderd in een grote winkel waar je van alles ziet en ruikt.

Het is een ruime winkel met aparte hoeken waar je speciale snoepwaren kunt bekijken en kopen. Enkele voorbeelden: een nostalgische circushoek met enkele attributen van het circus, een geboortehoek voor snoep en cadeautjes voor bij geboorten, een verjaardagshoek met snoeptrommels voor diverse leeftijden, een hoek met Oudhollandse snoep, en een plek met zure snoepwaren. Opvallend is wel dat de snoepkasten- en planken van vroeger zijn gebruikt. Een nostalgische grote snoepkast met laatjes en een wand is vol gezet met heel veel soorten en kleuren snoep. Het is in de toekomst de bedoeling dat er ook koffie en koffiebonen en theesoorten verkocht gaan worden.

Ook komt er een kleine ruimte waar men onder het genot van een kopje koffie of thee even lekker kan keuvelen. Achter in de zaak komt er een speciale ruimte waar men workshops kan geven. Ik kan zo wel even doorgaan maar het mooiste is om er zelf even een kijkje te nemen.

Snoepwinkel De Zoete Inval heeft een tijdje op de oude AA gezeten in de stad maar is nu verhuisd naar de Vondellaan. De wijkreporter voelt zich daar al heel erg thuis…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met hartelijke dank aan de familie Aarts

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *