Sofie van Wouwe, lid van Atletiek Helmond, wint zilver

Zondag 22 januari won Sofie van Wouwe, lid van Atletiek Helmond, de zilveren medaille bij de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd.

In Apeldoorn vond de Nationale CD-indoor plaats, waar Sofie van Wouwe, lid van Atletiek Helmond, zich op de 800m wilde meten met de beste C-junioren van Nederland. Met haar personal record van 2:27, stond Sofie op voorhand als 5e gekwalificeerd en omdat ze deze winter een goede progressie laat zien, werd stiekem al een beetje gehoopt op meer.

Direct na het startschot trok de favoriete op deze 800m de groep uit elkaar, waarbij Sofie alert op de 3e plaats aansloot. Terwijl de koploopster haar voorsprong vergrootte, zakte het tempo daarachter halverwege de wedstrijd in. Sofie wist genoeg en nam de 2e plek over, waarbij ze nog in dezelfde ronde een podiumplek veilig stelde. De vierde en laatste ronde op de indoorbaan werd een onbedreigde ronde, toen de koppositie onbereikbaar bleek en het gat achter Sofie groeide en groeide.

Ze eiste zo de zilveren medaille op in een schitterende 2:22,83.