Solisten bij Music meets Art

Festival in en om Theater Speelhuis
Zondag 18 september van 13.00 tot 18.00 uur
Organisatie Mannenkoor Lambardi

Voor Mannenkoor Lambardi is elk optreden een muzikaal feest. Maar nu, 70 jaar oud en jong van ambitie, is er een gelegenheid bij uitstek om dit uitbundig te vieren.

Voor het jubileumconcert op zaterdag 17 september in het Speelhuis en het festival Music meets Art op zondagmiddag 18 september is Lambardi voor deze gelegenheid op zoek gegaan naar twee solisten om dit gebeuren luister bij te zetten.

Met trots kunnen wij u presenteren: de sopraan Laetitia Gerards en de bariton Raoul Steffani.

Beiden zijn gezegend met een groot zang- en bühnetalent, hebben eervolle prijzen gewonnen bij prestigieuze concoursen en hebben bij het grote publiek naamsbekendheid gekregen, zowel nationaal als internationaal.

Laetitia Gerards is opgegroeid in Helmond. Ze heeft zich gespecialiseerd in het operarepertoire. Van TV is ze o.a. bekend als vocaal solist in een aflevering van Maestro, als deelneemster in het programma “Wie is de mol”, bij podium Witteman en een optreden in 2021 tijdens de nationale dodenherdenking op de Dam.

Raoul Steffani is onlangs geprezen als een van de meest toonaangevende Nederlandse zangers van zijn generatie. Behalve in de operawereld is hij een veelgevraagd oratoriumsolist en is hij actief als liedzanger. Hij zingt op grote podia wereldwijd o.a. in het Concertgebouw en we kennen hem van TV tijdens een Prinsengrachtconcert.

Zijn lievelingsstad  is Wenen, dé stade van de muziek. Dit komt goed uit want Lambardi brengt met Raoul en Laetitia een programma op de planken onder de titel:

“Van Wenen tot Broadway”.  Van operette naar musical. Naast de opera zijn de operette en tegenwoordig zeker de musical zeer geliefde muziekgenres. De musical lijkt de operette inmiddels te hebben ingehaald.

Mannenkoor Lambardi laat u van beide genres op zaterdagavond en zondagmiddag genieten in en om Theater Speelhuis. Op beide dagen gaat Lambardi, samen met Laetitia en Raoul, struinend door de wereld van de operette en de musical.

“Dunkelrote Rosen” zingt  Lambardi samen met Raoul. Deze rozen zullen na afloop zonder twijfel voor Laetia en hemzelf zijn.

Frans Martens

Zie hieronder het speelschema van het Music meets Art Festival

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.