Ook dit jaar haalt Soroptimistclub Helmond-Peelland, als medestander, alles uit de kast in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Zij sluiten zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Hierdoor kleuren vanaf 25 november, diverse gebouwen in de Peelregio oranje en wapperen aan verschillende gebouwen de Orange the World vlag.

De vlag

25 november is een speciale dag, Orange the World dag, de campagne dag tegen geweld tegen vrouwen. Door Corrie Pepping, voorzitter van de Soroptimistclub Helmond-Peel, de andere leden van de club en burgemeester Elly Blanksma werd om 11.00 uur de Orange the World dag vlag gehesen. De vlag werd gehesen in het centrum van de kasteel Traverse, dit is een prominente plek waar iedere dag veel mensen voorbij komen. De vlag staat als symbool dat Helmond de actie steunt en dat er veel betrokkenheid bij is. De Soroptimismeclub Helmond-Peel zijn de burgemeester erg dankbaar voor alle steun.

Preventie

Vorig jaar heeft de Soroptimismeclub een oranje bankje gemaakt, deze staat in het Kasteeltuinpark. Het bankje is als getuigen van hun steun aan de actie. Maar dit jaar zetten ze zich in voor een ander deel van geweld tegen vrouwen. Corrie Pepping verteld dat ze dit jaar zich inzetten om preventie een plek te geven. Ze zijn er mee bezig om meer aan de voorkant te zitten van het voorkomen van geweld. Ze hebben daarom ook een medestanders pledge gemaakt, deze is te vinden op hun website, www.orangetheworld.nl.

De Soroptimismeclub zet zich in tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Na corona is de situatie ernstig toegenomen. Voor corona hadden 1 op de 3 vrouwen wereldwijd met geweld te maken, maar na corona is het geweld verder uitgebreid naar meisjes en kinderen. “Mensen moeten actief zijn, als ze iets zien gebeuren dat ze ook proberen om iets te doen om de situatie te de-escaleren. Om mensen te helpen en te wijzen op de mogelijkheid dat ze het kunnen melden bij de meldpunten. Ze zijn niet alleen”, verteld Corrie Pepping.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Karlijn Gevers - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *