Ook dit jaar haalt Soroptimistclub Helmond-Peelland, als medestander, alles uit de kast  in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Zij sluiten zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Hierdoor kleuren vanaf 25 november, diverse gebouwen in de Peelregio oranje en wapperen aan verschillende gebouwen de Orange the World vlag.

Vlag in top

In Helmond werd op vrijdag 25 november de vlag gehesen, nabij de RABO bank, midden  op de Traverse. Mede door de aanwezigheid van zeven leden van de Soroptimistclub Helmond-Peelland, werd deze vlag om 11.00 uur in top gehesen. Dit werd gedaan door Burgemeester Elly Blanksma. Daarnaast zullen een aantal bedrijfspanden in Helmond-Peelland oranje gelicht worden tussen 25 november en 10 december.

Peelgemeenten

Ook de Peelland gemeenten Asten en Someren doen dit jaar weer mee met de campagne. Dat gebeurde o.a. door op vrijdag 25 november om 10.00 uur bij het gemeentehuis in Asten en om 11.00 uur bij het gemeentehuis in Someren, de Orange the World-vlag te hijsen. Bij het hijsen van de vlag in Asten waren ook twee leerlingen van het Varendonck College aanwezig.
Daarnaast worden de molens in Someren en Asten, het gemeentehuis van Asten en diverse gebouwen en bedrijven in beide gemeenten ook oranje aangelicht. Ook de gemeente Deurne is zeer betrokken bij dit geheel. Ook hier zien we oranje gekleurde gebouwen, zoals de grote bruidsmodezaak langs de weg naar Deurne.

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen, is 25 november door de Verenigde Naties benoemd, als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start dan ook de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne gaat tot 10 december duren. Deze tussenliggende dagen, zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen zijn’.

In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne. Dit doen ze door bijvoorbeeld een gebouw oranje uit te lichten of de Orange the World vlag uit te hange en door in de gemeenteraad, provinciale staten en lokale samenleving extra aandacht te besteden aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk en Soroptimistclub H-P

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.