Op de Braak in Helmond waren zondag 370 voetballertjes actief tijdens de talenten dag die werd georganiseerd door de Helmondse Voetbalschool van Faiz Essakatti.  Een drukte van jewelste bij de inschrijving in de vroege ochtend. Nadat alle spelers en speelsters waren aangemeld was het tijd voor een grootse opening met niemand minder dan Soufiane Touzani.

Dat de vlogger populair was bleek bij zijn opkomst en de jeugdige aanwezigen zich verdrongen om hem aan te raken. Touzani liet de jongeren weten dat zij plezier in het voetbal moeten behouden en veel op pleintjes de dribbels en passeerbewegingen moesten oefenen. Dat lukt niet achter een Playstation vertelde hij.  Alle groepen mochten met hem op de foto voor ze met er de talenten dag werd begonnen. Oud PSV-er Willy van de Kerkhof was ook aanwezig en ook die bleken de jongeren nog wel te kennen van zijn voetbalverleden.

Daarna was het in de 10 leeftijdscategorieën  werken geblazen onder toeziend oog van diverse scouts van profclubs die opzoek waren naar het talent van de toekomst. Het gezegde van de Helmondse voetbalschool: “Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt” werd door de jongeren goed begrepen. Een aantal spelertjes zijn bij profclubs uitgenodigd om een aantal trainingen te komen volgen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.