SP Helmond bij BuitensHuis: ‘Weer vertrouwen in elkaar’

Al bijna de helft van alle deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben bij BuitensHuis in de studio gezeten.  SP Helmond was op 2 februari de zesde partij die aanschoof. Lijsttrekker Erik de Vries en nieuwkomer Dirk van Dam (nummer 3 op de lijst) vertelden over hun partijplan genaamd: In vertrouwen.

Erik de Vries is voor de vierde keer lijsttrekker binnen de gemeente en een doorgewinterde politicus in de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders. Nieuwkomer Dirk van Dam, die op dit moment burgercommissielid is, wist voor deze verkiezingen zichzelf op plek drie van de lijst te plaatsen.

Ondersteuning

Alle onderdelen die de partij noemt, beginnen met ‘we’. We ondersteunen, we ondernemen, we vervoeren, enzovoorts. In het stuk ‘we ondersteunen’ praat de partij over het verhogen van de draagkrachtnorm van 120% naar 130%. De draagkrachtnorm is het percentage dat mensen verdienen, gekeken naar het minimuminkomen om in aanmerking te komen voor hulp. “Je zult altijd zien dat mensen net buiten de boot vallen”, vertelt Erik de Vries. “Die dan net boven die 120% verdienen en daardoor een hoop mislopen, maar eigenlijk ook niet goed rond kunnen komen. Daarom willen we dat percentage graag verhogen.”

In de uitzending komen nog veel meer andere onderwerpen aan bod. Zo wordt er gesproken over onderwijs in Helmond, vervoer en inclusiviteit.

De gehele uitzending is via Radio Gemist terug te luisteren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *