Sinds een aantal weken is Helmond een wijn -en bier speciaalzaak in het centrum rijker.

Deze speciaalzaak wordt gerund door Addy de Leeuwe. Een leuke bijkomstigheid hierbij is, dat Addy de kleinzoon is van Helmondse wereldberoemde accordeonist, Addy Kleingeld.  Addy heeft na vele jaren op kantoren  doorgebracht te hebben, besloten om van zijn passie, zijn beroep te maken.

Proefavonden

Tijdens wekelijkse proefavonden met zijn vrienden, werden diverse wijnen en bieren beoordeeld, vaak vergezeld door een bijzondere anekdote. Zijn vrienden vonden het  zeer interessant wat Addy deed en adviseerden hem om er eens over na te denken, hier iets mee te gaan doen. Bij hem ontstond toen het idee om een wijn en bier speciaalzaak, die er nog niet in Helmond was, te gaan starten.

De Winkel

Het werd zoeken naar een pand waar hij zou kunnen starten. De speciaalzaak van Coenen zou gaan verhuizen naar de Elzas Passage en er kwam in de Kerkstraat in het centrum een ruimte vrij.

De winkel staat te boek onder de naam “Kroon en Kurk” en is te vinden in de Kerkstaat naast de Lambertuskerk. Liefhebbers kunnen er terecht voor een mooi en bijzonder assortiment wijn, maar bovendien ook  een enorme verscheidenheid speciaal bieren. Het ligt ook in de bedoeling, om op een later tijdstip weer proeverijen te organiseren.  In deze fotoreportage, kunt u al een beetje een voorproefje nemen, van het bijzondere assortiment  dat bij Addy de Leeuwe op de plank staat.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk,
    Dit ziet er goed uit en belooft wat. Ben jij heelhuids thuisgekomen?

  2. Frans Raaijmakers Reply

    Dat is om dorst van te krijgen! Mooie opnames Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *