Speeltuinactie winkelcentrum de Bus in zomervakantie

Na een hele succesvolle actie vorig jaar, houdt winkelcentrum de Bus weer de speeltuinactie. In het kader van jeugd in beweging brengen en de jeugd weer meer samen laten buiten spelen, wordt samen met de basisscholen in Helmond-Noord een actie opgezet met als doel een leuke speelmiddag in Speeltuin Leonardus. Hiermee wordt tegelijk Speeltuin Leonardus ondersteund, een mooie en belangrijke plek in Helmond-Noord waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en veilig buiten kunnen spelen en bewegen.

In Winkelcentrum de Bus hangen foto’s van verschillende speeltoestellen van Speeltuin Leonardus. Het is een soort puzzeltocht. De kinderen kunnen op deelnamekaarten invullen waar ze de foto’s hebben gevonden. Als zij de deelnamekaart komen inleveren krijgen ze een strippenkaart voor de speeltuin.

Op de strippenkaart staan: entree voor de speeltuin, een ijsje, een drankje, iets lekkers en een aandenken aan de dag.  De versnaperingen mogen de kinderen in het winkeltje gaan ophalen.  Bij het ophalen van de aandenkens leveren de kinderen hun strippenkaart in, zodat de organisatie de ingeleverde strippenkaarten met de speeltuin af kan rekenen.

Zo hebben de kinderen een fijne gezonde intensieve beweegmiddag met vriendjes en vriendinnetjes. Deze middag kunnen ze zelf inplannen op een dag naar keuze in de zomervakantie.

De deelnamekaarten worden via de basisscholen verspreid. Het gaat om Basisschool de Rank, De Bundertjes, De Toermalijn en Kindcentrum Mozaïek. Iedereen was erg enthousiast om weer mee te doen. Kortom, een mooie samenwerking tussen De Bus, scholen, Leonardus Speeltuin en Wijkmanagement Helmond.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.