Spektakel op bassisschool De Korenaar

Na een zwaar jaar waarin er door alle onzekerheid geen schoolreisje was, organiseerde openbare basisschool De Korenaar in Brouwhuis dinsdag het Korenaar Spektakel. De basisschool en de gymzaal in de Loop werden omgetoverd tot een speelparadijs voor de basisschoolkinderen.

Bij de hoofdingang van de basisschool staan allerlei oudhollandse spellen uitgestald. Hier is een groep kinderen druk in de weer met spijkerpoepen, sjoelen en andere spellen. De kinderen zijn ingedeeld in bubbels waarin zij afgelopen jaar ook buiten speelde. Zo houdt de school rekening met de coronasituatie. Op het schoolplein staan opblaasbare spellen en binnen in de school passen net twee springkussens. Door de regen staat de gigantische stormbaan in de gymzaal van de Loop. De kinderen op het schoolplein hebben geen last van de regen. Zij gaan fanatiek verder. Winnen, daar draait het niet om. Iedereen moet een leuke dag hebben en dat lukt aardig want de kinderen stralen van oor tot oor.

Dat valt ook directrice Angeline Jeurissen op. “Het is na zo’n zwaar jaar heel fijn om de kinderen zo enthousiast te zien. En ook de ouders die meehelpen, konden niet wachten. Zij stonden vanochtend om zeven uur al klaar om mee op te bouwen”, vertelt de directrice. “Kinderen, leerkrachten en ouders zijn dit jaar allemaal flexibel geweest en dat was niet altijd makkelijk. Daarom wilden we graag iets leuks organiseren als vervanging van het schoolreisje en dat is gelukt.”

Foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Evie Hendriks

Evie Hendriks ondersteuning Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *