Spoorvernieuwing Helmond: groot Onderhoud van 8-18 maart

Van 8 tot 18 maart wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan het spoorwegennet in Helmond, zo meldt ProRail. Dat kan hinder opleveren voor de inwoners die dichtbij het spoor wonen. ProRail voert in deze periode diverse werkzaamheden uit op het traject Eindhoven-Venlo. Daarbij gaat het om de vernieuwing van spoordelen, spoorstaven, dwarsliggers en ballast.

ProRail kan helaas niet voorkomen dat er enige overlast ontstaat tijdens de werkzaamheden. “Maar we doen ons best om deze tot een minimum te beperken, zodat inwoners en reizigers er zo min mogelijk hinder van ondervinden”, aldus een woordvoerder. Zo proberen medewerkers van ProRail bijvoorbeeld om alleen machines in te zetten op plekken waar dat nodig is.

Volledig vernieuwd

Vanaf de Rooseindsestraat 1 tot aan de spoorbrug over de Zuid-Willemsvaart wordt het spoor volledig vernieuwd. Dat gebeurt van vrijdag 8 maart tot en met maandag 18 maart. Dit geldt ook voor het spoor van Biesdeel 16 in Vlierden tot aan Nemelearhof 288 in Helmond. De werkzaamheden vinden plaats van 23.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur ‘s ochtends.

Overwegen

Gedurende deze werkzaamheden worden enkele overwegen in Helmond en Deurne afgesloten voor verkeer. In Helmond is de overweg aan de Churchilllaan/Burgemeester van Houtlaan afgesloten van 23.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur ‘s ochtends in de periode van 8 tot en met 18 maart.

Opslag van materiaal

Om de spoorstaven te vernieuwen, is opslag van materialen nodig. In Helmond worden daarom twee opslagdepots opgezet, ter hoogte van Molenstraat 123 en Generaal Pattonstraat 1. ProRail gebruikt deze depots voor het aan- en afvoeren van materialen en de opslag van bouwmaterialen.

Gevolgen voor treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden zullen er bussen rijden in plaats van treinen. Reis je in deze periode met het openbaar vervoer, controleer dan de NS-app voor actuele reistijden of bezoek de website ns.nl/reisinformatie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *