Sport en Cultuur Helmond roept organisaties op om mee te doen

Ook in het nieuwe schooljaar gaan Jibb+ en Cultuurcontact samen verder met het initiatief Sjors Sportief & Creatief. Dit alles gebeurt via het platform ‘Sport en Cultuur Helmond’.  Via de website www.sportencultuurhelmond.nl kunnen alle inwoners van Helmond, jong en oud, op een laagdrempelige manier kennismaken met sport- en cultuuractiviteiten.

Het platform geeft deelnemers de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport en cultuur. Anke Collart van Jibb+: “Voor het slagen van het project is het van belang dat zoveel mogelijk aanbieders van zowel sport als cultuur in Helmond meedoen. We hebben natuurlijk zelf onze contacten benaderd, maar wellicht zijn er nog wel meer aanbieders met een tof aanbod voor jong en/of oud. Daarom de oproep aan alle aanbieders van sport en cultuur in Helmond: registreer je als aanbieder en zet jouw activiteit online.”

Start nieuwe schooljaar

De activiteiten voor de basisschoolkinderen worden uiteindelijk geplaatst in een overzichtelijk Sjorsboekje. Alle 9.000 kinderen in het basisonderwijs in Helmond ontvangen bij de start van het nieuwe schooljaar dit boekje. Kinderen kunnen zich dan inschrijven bij meerdere verenigingen/aanbieders op gebied van cultuur en sport.  “Met dit project krijgen alle kinderen de kans om een kijkje te nemen bij een activiteit. En vaak is het aanbod gratis of tegen een kleine vergoeding.” Om als aanbieder in het Sjorsboekje te komen, is het belangrijk dat activiteiten voor de basisschoolkinderen uiterlijk op 14 juni via de website www.sportencultuurhelmond.nl zijn toegevoegd. Het platform ‘Sport en Cultuur Helmond’ richt zich niet alleen op basisschoolkinderen, maar er is ook aanbod te vinden voor aangepast sporten, jongeren en volwassenen & senioren.

Dag van de Sportclub

Om de start van het nieuwe schooljaar een flinke sportieve boost te geven, organiseert Jibb+ een open dag voor alle sportieve aanbieders. Anke: “Op zondag 19 september organiseren wij voor de zesde keer de Dag van de Sportclub. Op deze dag zetten sportaanbieders hun  ‘deuren’ open voor publiek. Ter promotie maken wij een plattegrond waarop alle deelnemers staan. Deze plattegronden delen wij uit aan alle basisschoolleerlingen in Helmond.” Vorig jaar hebben de clubs samen meer dan 1.000 bezoekers ontvangen. De volgende dag start de inschrijving van Sjors Sportief. “Zo kunnen kinderen nadat ze de sport geproefd hebben op 19 september zich meteen opgeven voor meerdere proeflessen. De Dag van de Sportclub is dan ook een mooie manier om je als sportaanbieder in de kijker te zetten bij de jeugd in Helmond.”

Sjors Sportief & Creatief en de aftrap in 2020 op de Vendelier (Foto: Sjors Sportief & Creatief)

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *