Sportcampus de Braak blijft een pittig, duur dossier

De Multi Functionele Sport Accomodatie (MFSA) die gerealiseerd moet worden op de Braak blijft een pittig dossier voor de Helmondse gemeenteraad. Een adviescommissie boog zich vandaag, 19 november, over het Plan 3.0 dat met alle betrokken partijen aangekondigd werd. Op 1 december gaat het plan naar de raad toe en dan wordt er een definitief besluit genomen over de aanpak en de toekomst

De commissie besprak hoofdzakelijk het financiële plaatje rondom het stadion van Helmond Sport zelf. In het Plan 3.0 hoeft de club zelf maar zo’n anderhalf miljoen bij te dragen. In eerdere plannen lag dat bedrag veel hoger. (Zo rond de 5 miljoen). Verder gaat er nog 1,25 miljoen euro extra naar de club toe. 500.000 euro daarvan wordt gebruikt om oude leningen en schulden van de club kwijt te schelden, 600.000 euro moet geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding van de club en de overige 150.000 dienen als korting op de huur. (De eerste vijf jaar betaalt de club jaarlijks 30.000 euro minder huur).

6 miljoen extra

Het budget voor de realisatie van het plan (een kleine 25 miljoen euro) wordt met zo’n 6 miljoen overschreden. Het Plan 3.0 vraagt een investeringsbudget van 31 miljoen euro wat de betrokken partijen, OMO, JVDI de Fysioclub, Helmond Sport, Gemeente Helmond en Sv De Braak, moeten ophoesten.

Een aantal politieke partijen kaartten het belang van de omliggende scholen, Vakschool Helmond en Dr. Knippenbergcollege aan, maar het extra geld voor de MFSA, waarin het veld van Helmond Sport komt te liggen, had in de vergadering toch de overhand. Op 1 december moet er meer duidelijkheid komen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *