De Sportchallenge 2023 van de LEV-groep is woensdag gewonnen door Basisschool De Goede Herder. Na een zeer sportieve en warme dag nam het team de gewilde beker met veel gejuich in ontvangst.

Acht fanatieke scholen

Op het veld naast het stadion van Helmond Sport werd woensdag 14 juni de Sportchallenge 2023 gehouden. De organisatie lag in handen van de LEVgroep met ondersteuning van Jibb+. Er deden acht Helmondse scholen mee. De teams van Dalton-KC Talentrijk, De Rank, KC Rijpelberg, BBS De Vuurvogel, KC De Wegwijzer, De Goede Herder, KC De Bundertjes en KC Mozaïek waren er helemaal klaar voor. Iedereen deed dan ook fanatiek mee.

“De kinderen wilden sporten”

Op de tribune zaten, ondanks de hitte, toch aardig wat ouders. Die lieten zich regelmatig ontvallen dat ze liever op Berkendonk hadden gezeten. “Maar ja, de kinderen wilden per se sporten”, verzuchtte een ouder. Hoewel je zou denken dat sporten met dit weer zou tegenvallen, was dat niet het geval. De kinderen hadden er juist reuze zin in en vermaakten zich opperbest.

Oudhollands

Veel spellen waren vooral ter vermaak. Men hoefde niet overal voor te hardlopen of intensief bezig te zijn. Hier en daar lagen zelfs echte Oudhollandse spellen klaar. Zo kon je even lekker spijkerpoepen en zaklopen. Skilopen met vier personen tegelijk was ook heerlijk hilarisch. Bij de stormbaan liep het storm. Die race op het luchtkussen leek iedereen te willen winnen. Kinderen vlogen door palen heen en namen een duik onder een vangnet door. Alles werd uit de kast gehaald om maar zo vlug mogelijk opnieuw te kunnen starten. Dat leverde de nodige leuke kiekjes op.

Dorstig

De LEV-groep en Jibb+ hadden zich goed voorbereid op het weer. Fanatieke kinderen moeten natuurlijk goed drinken. Af en toe klonk een sein dat de groepen weer een flesje water konden halen. Zodat de dorstige jeugd alle gelegenheid kreeg om te drinken. Gretige handjes grepen daarnaast ook graag in de twee grote kommen met snoep en ontbijtkoek die op de wedstrijdtafel stonden. Die waren dus in een mum van tijd leeg.

En de beker ging naar…

Tegen het einde van de challenge bleek dat alle teams het allemáál goed gedaan hadden. Om een goede einduitslag te kunnen geven, werd een eindspel gehouden. De finale was tijdens het touwtrekken. Ook hier ging het er fanatiek aan toe. Het team van De Goede Herder trok uiteindelijk aan het langste eind. Omdat op zo’n warme, sportieve dag eigenlijk iedereen een winnaar is, kregen alle kinderen een mooie medaille. En de beker ging dus naar De Goede Herder.

Myrna Welten van de LEVgroep mocht na afloop nog even voor de camera van DitisHelmond om nog enkele vragen te beantwoorden over het reilen en zeilen op deze sportieve dag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *