Sportdromen gezocht door Uniek Sporten De Peel en BrabantSport Fonds

Uniek Sporten De Peel en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening. Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen.

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten De Peel dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. ‘Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we 6 mensen met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken.’, vertelt Lisanne van der Veen, beweegcoach bij Uniek Sporten De Peel.

Sportdromen

Lisanne werkt als beweegcoach bij Uniek Sporten De Peel. ‘Als regiocoördinator hou ik mij bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze regio.’ Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Lisanne is dat voor Helmond. ‘Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!’

Sportdroom insturen

Lisanne van der Veen: ‘Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal kunnen er in de regio zes sportdromen mede mogelijk worden gemaakt.’

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook wethouder Monika Slaets-Sonneveldt van de gemeente Laarbeek zit. Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Dit kan tot en met maandag 10 april.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.