Sportief succes behalen belangrijke ambitie Helmond Sport

Sportief succes behalen de komende jaren en binnen een jaar of drie in de eredivisie spelen. En dat het liefst in het nieuwe stadion dat er 2024 – 2025 moet staan. Voorzitter Phillipe van Esch van Helmond Sport en trainer Sven Swinnen gaven dinsdagavond een toelichting op de ambities van Helmond Sport voor de komende jaren.

Die ambities betekenen ook dat de entreekaarten duurder worden en dat het spelersbudget wordt verhoogd naar 1,7 miljoen euro. Verder kon de voorzitter vertellen dat er een nieuwe naamsponsor voor het stadion is: GS Staalwerken uit Helmond. De naam Solar Unie Stadion gaat verdwijnen. De directie van GS Staalwerken uit Helmond werd meteen voorgesteld als nieuwe naamgever.

Bouwkosten

De bouw van het nieuwe stadion start in 2023. Het loopt nog niet volgens schema. De bouwkosten nemen toe en de architecten en rekenaars hebben meer tijd nodig voor het verfijnen van de tekeningen. Helmond Sport moet zelf nog veel doen, liet Van Esch de aanwezigen weten en dat gaat veel geld kosten. De voorzitter kwam kort ook even terug op de rellen na de wedstrijd tegen FC Den Bosch afgelopen vrijdagavond. Helmondse fans werden geprovoceerd, wat in ongeregeldheden uitmondde.

Sven Swinnen is voor meerdere seizoenen vastgelegd. Tevens worden momenteel nog verschillende spelers besproken voor een eventuele overgang naar Helmond Sport

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.