Deze week in Sportlokaal 2022 gaat Miriam de Haan op bezoek bij sportclub Fast4u in Helmond. Jean-Pierre Peeters van Fast4u Defense & Fit vertelt dat men vanaf de leeftijd van 3 jaar tot 75 jaar maximaal bij deze club terecht kan. Kinderen van 3 tot en met 5 jaar gaan naar de Ninjakids. Hier leren ze weerbaarheid, zelfverdediging en een stukje freerunning gecombineerd met elkaar. Hierna komen de kinderen vanaf 6 jaar tot en met 8 jaar. Die kunnen kiezen voor zelfverdediging of freerunnen.

Ook volwassenen zonder enige ervaring kunnen bij Fast4u terecht. Er zijn verschillende lessen, onder andere combat-fitness, systema (een zelfverdedigingssport), poweryoga en rhythm&fit. Dan is er nog de combat-fitness voorde 55+, speciaal voor de senioren.

Systema is van oorsprong een Russische verdedigingstraining. Er zit een stuk zelfverdediging in, maar er wordt ook geleerd te overleven onder extreme omstandigheden. Er zit ook een stukje meditatie in en gezondheidsleer, een stukje voeding. Systema is geen zelfverdedigingssport, want er zijn geen regels. Het is meer een way of life.

Voor meer informatie kijk op https://www.fast4u-helmond.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.