Sportolympiade: bootcamp, dansen en free-run in Brandevoort.

Het was alweer een van de laatste olympiades die JIBB in deze weken heeft georganiseerd en ook een van de pittigste. De kinderen hadden een zware dag voor de boeg: vier  (sport)onderdelen op drie verschillende locaties. Om te beginnen werden de jonge sporters welkom geheten door het team van JIBB en werd er gelijk begonnen met een opwarmingsoefening: draaien, springen en bukken. Iedereen deed mee. Zo ook de ouders die dachten “even” hun kinderen af te leveren op het sportcomplex. Niets is minder waar, zij werden min of meer gedwongen om mee te doen. Maar daarna werd het tijd voor actie.

De kinderen werden in groepen verdeeld en gingen met hun begeleiders naar de aangewezen plekken. Een team ging naar het schoolplein van het Carolus Borromeus College om te gaan werken met en op de BMX. Eerst kennismaken met de fiets en dan direct aan de slag. Het ging hen goed af: geen valpartijen al hadden sommige kinderen moeite om te fietsen zonder op het zadel te gaan zitten.

Bij het tweede onderdeel gingen twee groepen de gymzalen in die in twee aparte ruimten was verdeeld. In de eerste klonk ‘gave muziek’, vonden de kinderen. Geen wonder, daar stond Sherman Doesburg persoonlijk op hen te wachten. Sherman, eigenaar van de bekende Homerun Dance Studio uit Mierlo-Hout, heeft tegenwoordig veel succes. Hij gaat met drie danceteams naar de wereldkampioenschappen naar Glasgow. Na een welkom van Sherman werd er uitgelegd wat er ging gebeuren. Hij zou de kinderen een gave street dance leren. Alleen de muziek was al een lust om te horen. De kinderen genoten.

In de naast gelegen zaal werden de kinderen getrakteerd op een circuit Free Runnen. Alles moest benut worden. De dikke valmatten tegen de muren waar de kinderen tegen aan moesten springen bij het rennen. De springkasten die verschillende hoogtes hadden waar de kinderen op en af moesten springen. En tot slot de bank die aan de ene kant aan touwen hing waar de kinderen op moesten rennen en na de sprong eindigen met een koprol. Als laatste onderdeel was er de stormbaan. Rennen en door enkele grote buizen kruipen, naar de autobanden muur waar ze door moesten kruipen, gevolgd door de klimtouwen, omhoog klimmen en aan de andere kant er af. De autobandenrun: voetje voor voetje in een autoband stappen en met volle snelheid eindigen bij de tractorbanden. Even omgooien en via een rek met klimtouwen slingerend naar het eind van de baan. Toen ik deze baan zag kreeg ik het al benauwd, maar ja de conditie spreekt ook wel eens mee. Daar hadden de kinderen geen last van. Zij genoten met volle teugen.

Ze hadden er zo veel plezier in, dat toen het lunchsignaal klonk, bijna niemand haast maakte, om naar de tafels met eten komen. En ook hier weer de boodschap van JIBB mensen: veel drinken! Opnieuw stonden er vaten met vers drinkwater die de kinderen deze week elke keer zagen bij de andere olympiades. En eindelijk, toen om twaalf uur het eindsignaal klonk en de ouders weer aanwezig waren om hun kinderen op te halen, waren er gemengde gevoelens die de olympiade zo mooi maakt: enerzijds het afscheid van de kinderen, waar de vrijwilligers van JIBB inmiddels een beetje aan gehecht waren geraakt en anderzijds natuurlijk dat ze met z’n allen zo’n fijne week hebben beleefd. Veel kinderen gingen met de ouders op vakantie en de rest hadden een lekkere luie tijd.  Maar dat de olympiades een groot  succes waren is wel zeker. Ik heb er ook van genoten.

Alle JIBB-ers bedankt: Anke, Britt, Rene, Daan, Kim, Sophie, en iedereen die ik nog vergeet. Bedankt voor jullie gastvrijheid. Het was mij een eer om met jullie te mogen werken…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *