Sportolympiade van JIBB is rennen, hollen, spelen en vooral genieten

De sportdag van JIBB werd op donderdag 12 juli gehouden op het terrein van vv Helmondia. Vergeleken met de ‘natte’ sportdag bij de Helmvaarders beloofde dit een droge en vermoeiende dag te worden. Bijna alle onderdelen vonden op, in en bij grote springkussens plaats. Van afstand gezien leek het wel een attractiepark: het ene kussen nog groter en kleuriger dan de ander.

Ook hier werden de deelnemertjes en deelneemstertjes weer goed in de gaten gehouden en dat bleek voor René, Daan, Anke, Britt en de stagiaires  geen probleem. Ze hebben deze week al elke dag zo’n dag meegemaakt en alle mensen van JIBB beamen: “Het is vermoeiend maar geeft een enorme boost en voldoening.”

Donderdag konden de kinderen klimmen, rennen, glijden en voetballen. En ook hier weer klonk rond het middaguur het signaal voor de lunch. Terwijl de kinderen allemaal in de schaduw gingen zitten, kregen ze weer gezonde kost: bananen, appels, trostomaatjes en ander gezonde lekkernijen. En steeds weer kregen de kinderen de boodschap mee dat ze veel water moesten drinken. Tafels met grote bakken koud water stonden op een centrale plek zodat iedereen regelmatig kon drinken.

Na de lunch werd er tikkertje met handicap en trefbal gespeeld, moesten de kinderen een hindernisbaan met kruiptunnel nemen en over  een groot klimkussen klauteren. Het leek wel of de kinderen dit elke dag deden want er hoefde weinig verbeterd of ingegrepen te worden door de JIBB begeleiders. Om de paar minuten klonk er een signaal om de kinderen door te laten schuiven naar het volgende spelonderdeel. Na deze inspannende, warme, sportieve dag was iedereen moe maar ging men met een goed gevoel naar huis.

Vrijdag volgt de Bootcampdag in Brandevoort en dan hebben de deelnemers, na een geweldige fantastische spelweek weer rust.

Tekst en foto’s Hans Choufoer

 

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *