Sportolympiade: sporten met JIBB in en op het water

JIBB organiseert in heel Helmond sport- en beweegactiviteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. JIBB werkt samen met alle scholen in Helmond en met ruim 70 sportaanbieders, welzijnsorganisaties wijkverenigingen, BSO en de gemeente Helmond. (Bron site JIBB)

JIBB organiseerde op woensdag 11 juli een sportolympiade in het kanaal bij de Helmvaarders. De olympiade bevatte meerdere onderdelen. Diverse groepen vanuit Helmondse scholen gingen op woensdag aan de slag onder leiding van JIBB. Zij werden onderverdeeld in teams en zij konden laten zien wat zij in huis hadden wat betreft de watersport. Het waren niet alleen de sporten die op het water werden plaatsvinden, zoals kanoën, maar ook waterspetteren op een enorm luchtkussen was een van de activiteiten.

Een ander onderdeel was het bekertje water halen waarbij de leerlingen aan een elastiek werden tegengehouden. Op het naastgelegen veld werd een  werpspel gespeeld: bekers water verzamelen terwijl de andere leerlingen de spelers met een bal moesten raken. En om de waterpret nog groter te maken konden de kinderen in een apart deel van het kanaal  ravotten met opblaasbare krokodillen. Kortom het was een nat spektakel met allerlei varianten.

De mensen van JIBB en hun stagiaires hielden ze streng in de gaten want er mocht niet vals gespeeld worden. De leerlingen kregen eerst uitvoerig tekst en uitleg hoe het betreffende spel gespeeld mocht en moest worden. Bij het kanoën hielden er twee kanoërs de leerlingen in de gaten zodat de veiligheid gegarandeerd werd.

Een jongedame in een kano peddelde iets verderop. Het bleek meervoudig kampioen wildwaterkanoën, Dian Derks. Zij was gewoon even komen trainen maar wilde niet  op de spelplekken van de kinderen varen, dus oefende zij iets verderop.

DIOW HC sportolympiadediow.nlhch (63) Sportolympiade

 

Halverwege de middag klonk er een luid signaal: dat was het teken dat het tijd was om te eten. De begeleiders en begeleidsters deelden gezonde lekkernijen uit zoals trostomaatjes en appels. En niet lang daarna, toen iedereen genoeg gegeten had, ging de sportmiddag gewoon weer door. Het werd een leuk en gezellig evenement. Deze week vinden er nog enkele sportevenementen plaats, verspreid over Helmond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *