Sprokkelcoalitie in Helmond een feit

Er komt een heuse sprokkelcoalitie in de Helmondse gemeenteraad. GroenLinks gaat samenwerken met zes andere partijen. VVD en Helder Helmond, winnaars bij de verkiezingen, doen niet mee in de coalitie.

GroenLinks dat zelf zeven zetels won tijdens de verkiezingen gaat samenwerken met de SP met drie zetels, D66 drie zetels, Lokaal sterk twee zetels, 50PLUS twee zetels, PvdA twee zetels en DENK één zetel. Daarmee wordt een meerderheid van twintig zetels behaald. Van de deelnemende partijen heeft DENK aangegeven mee te doen aan de coalitie zonder een wethouder voort te brengen.

De VVD en Helder Helmond, twee van de grote winnaars tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met zes en vijf zetels, vallen in deze coalitie buiten de boot. Ook het CDA doet niet mee en dat is voor de tweede keer op rij dat de christendemocraten misgrijpen. Verder vallen Forum voor Democratie en Mi Hellemonders buiten de boot.

Foto door Henk van Dijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Jacqueline Bach Reply

  Fijn voor de rechtvaardigheid en transparantie en de diversiteit in Helmond! Je kunt niet van een middenpartij switchen naar een rechtse partij! Ik wens Groen Links veel succes en met respect voor deze verrassende en gedurfde ontwikkeling!
  Jacqueline Bach

 2. Jacqueline Bach Reply

  Fijn voor de rechtvaardigheid, transparantie en diversiteit. Je kunt van een middenpartij niet switchen naar een rechtse partij! Dat is een doodzonde naar je kiezers. Ik wens GroenLinks met deze verrassende keuze veel succes!
  Jacqueline Bach

 3. Henk van Dijk Reply

  Het is schandalig wat de politiek hiermee presteert. Het is een wanprestatie die men hiermee wordt geleverd. Het vertrouwen van de burger in de politiek, zal hiermee wel een knauw krijgen, als men op deze manier de zaak gaat formeren. Wil men over 4 jaren weer het laagste percentage van het aantal stemmers gaan behalen.
  Henk van Dijk

 4. Mario van Doorne Reply

  Inderdaad Henk, de spijker op de kop. Een door angst ingegeven “sprokkeloplossing”. Maar dat was van meet af aan al duidelijk. Vraag me in alle ernst af wat de insteek van deze move is. Ik concludeer in ieder geval dat hier zeer zeker Helmond niet mee gediend is. Vraag me ook af welke STERKE (ook nog partime) wethouders dit moeten gaan dragen. In twee heb ik wel vertrouwen. Maar wie dan de andere zouden moeten worden uit deze coalitiepartijen is voor mij een compleet raadsel. Dit gaat geen vier jaar duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.