Spulletjes Stadskantoor naar Ruilwinkel Humanitas

Alle spullen die in de huidige locaties of in het nieuwe Huis van de Stad niet meer gebruikt worden, krijgen als het aan de gemeente ligt een tweede leven. Het liefste in eigen stad. Eerder zijn dertien Helmondse verenigingen al blij gemaakt met spullen uit het oude Stadskantoor. Inmiddels zijn er meer spullen beschikbaar voor inwoners van Helmond.

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie die landelijk, maar ook in Helmond actief is. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Hierbij kun je denken aan hulp bij administratie, eenzaamheid en omgaan met rouw en verlies. Daarnaast heeft Humanitas in Helmond ook een zogenaamde Ruilwinkel.

Goederen en diensten ‘kopen’ zonder portemonnee

Goederen die je kwijt wilt, breng je naar de Ruilwinkel. In ruil daarvoor krijg je punten, waarmee je vervolgens weer andere goederen kunt aanschaffen. En met die punten kun je vanaf nu dan ook spulletjes uit het Stadskantoor ‘kopen’ bij de Ruilwinkel. Denk hierbij aan perforators, nietmachines, lampen, bureaubakjes en nog veel meer.

De rest van de spullen wordt deze week opgehaald en zal daarna ook terug te vinden zijn in de Ruilwinkel aan de Engelseweg. Op deze manier komen de spullen vast en zeker terecht bij die inwoners die het nodig hebben.

Eugène Danielle Stolwijk van Humanitas helpt om de spullen uit het Stadskantoor op te halen (Foto via gemeente Helmond)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *