Een groep enthousiaste wijkbewoners uit Brandevoort werkt al enkele jaren aan een plan voor een Stadsboerderij: een multifunctioneel centrum voor een duurzame en sociale wijk. Met de komst van Brainport Smart District, de slimste wijk van de wereld, aan noordzijde van het spoor door Brandevoort, ontstaat een geweldige kans voor de wijk om dit plan te realiseren. Begin 2021 dient de groep wijkbewoners een businessplan bij de organisatie van Brainport Smart District in.

Het plan is gemaakt door wijkbewoners en bevat de elementen waar de wijk behoefte aan heeft: ontmoeting in een groene omgeving, samenwerken in wijkprojecten en educatie en inspiratie. Daarnaast heeft Stichting Stadslandbouw Brandevoort, de organisatie achter de Stadsboerderij, gekozen om in te spelen op de toekomst door een onderzoeks- en innovatiecentrum te starten. “In onderzoek en innovatie komen al onze doelen samen, we willen samen met wijkbewoners uitdagingen van de toekomst aanpakken op het gebied van duurzaamheid en sociale verbinding”, aldus mede-initiatiefnemer Ralf Fleuren.

Onlangs interviewde de stichting een groep betrokken wijkbewoners over hun ideeën en wensen met betrekking tot de boerderij en zette dit op film. De stichting heeft als mogelijke locatie zicht op hergebruik van een bestaande boerderij op adres Diepenbroek 8, die momenteel in bezit van gemeente is. Op dronebeelden in de film is goed te zien dat de boerderij dichtbij het huidige Brandevoort ligt en mooi aansluit op de groene ecozone in Brandevoort. “De bestaande boerderij ligt ideaal op de route voor mensen die een wandeling door de ecozone maken, om vervolgens bij ons een kopje koffie of groentesoep te komen nuttigen”, aldus Annelous Fleuren-Drijver. De bestaande boerderij is één van de opties om het plan van de wijkbewoners te realiseren.

Met het filmpje wil de stichting laten zien wat het businessplan inhoudt en oproepen tot samenwerking in de realisatie van dit plan. Heb je interesse om mee te werken aan de Stadsboerderij, neem dan contact op met de stichting via www.stadslandbouwbrandevoort.nl

Film is geproduceerd door Tim Goditiabois.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Team DitisHelmond Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *