Op donderdag drie en twintig maart, is er een start gemaakt met de nieuwbouw op het Lindberghplein. Op het Lindberghplein komen volgens planning, veertig sociale huurappartementen met twee slaapkamers, die verdeeld gaan worden over vier bouwlagen  aan de Fokkerlaan en drie tot vier bouwlagen aan de zijde van de Bakelsedijk. Het gehele complex, ligt in tegenstelling van oude gebouw, een stuk verder vanaf de Bakelsedijk.

Door deze indeling, creëert men een grote parkeerplaats langs de Bakelsedijk, aan de voorzijde van het appartementencomplex. Er is ook een nieuwere soort van bouwen bij dit complex. Het storten van de fundering, geschiedt door een nieuwe uitvoering van de “bekisting “ op een andere manier. Wethouder Gaby van de Waardenburg, kreeg hierover ook uitleg en mocht er ook enkele van die nieuwe delen, mee in plaatsen. Als alles volgens de planning gaat verlopen, dan is het complex aan het einde van dit jaar al bewoond en kunnen de nieuwe bewoners hier hun kerstboom opzetten.

Klik op afbeelding voor video

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

    Goh, ik weet nog dat ze gebouwd werden…..
    Kun je nagaan hoe oud ik me nu voel als ik daaraan denk. (hahaha)

  2. Gert H.M. Bouten Reply

    Wederom dank voor deze overzichtelijke en duidelijke fotorapportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *