Het gaat beginnen!  In juni van dit jaar, werd het startschot gegeven voor de sloopwerkzaamheden van het oude EDAH-complex en nu begint de bouw van een mooi en schitterend gebouwencomplex, de Oranjekade.

BanBouw  uit Nuenen, gaat medio oktober eindelijk van start, met de bouwwerkzaamheden van de eerste fase op dit enorm grote bouwterrein. De oude voorgevel van het oude EDAH-gebouw staat er nog fier overeind en staat te wachten om in deze mooie nieuwe bouw te worden opgenomen.

Op zaterdag 16 oktober werd de officiële start gevierd met veel toeters en bellen. Algemeen directeur van de Bangroep, Jack Aldenhoven, nam om 15.00 uur het voortouw met het toespreken van alle aanwezigen. Hij zette een beetje uiteen wat er deze middag te doen stond. Het moest een feestelijk start worden en daar waren alle ingrediënten en lekkere dingen voor op voorraad.

Bij het startmoment van dit grote bouwproject waren ook  kopers en project betrokkenen uitgenodigd om dit heuglijke feit feestelijk mee te vieren. Het is natuurlijk ook een aftel moment voor de kopers, want nu kunnen zij een beetje uitellen wanneer hun woning die in de eerste fase zal worden gebouwd, klaar is.

Voor Jack Aldenhoven was er ook een aftel moment en daarvoor nodigde hij 2 personen uit die hem daarbij moesten assisteren. Het waren de jongste Pleun van Wetten  en de oudste Tonnie Jonge-Verspaget, van de nieuwe bewoners op dit moment. Zij werden uitgenodigd om bij Jack te komen staan, want bij hem stond een paal met een rode knop erop. Die moesten deze dames samen bedienen. Dat deden ze perfect, want aan de horizon van het terrein kwamen,  bij de nog overeind staande muur van het oude EDAH-gebouw, al grote vlammen uit de grond, Naargelang ze harder drukte begon er vuurwerk de lucht in te spuiten en schoten de serpentines de lucht in. Die maakten een gordijn in het luchtruim. Jack gaf hierna het voorbeeld en gaf het sein tot proosten met z’n allen op een goed en voorspoedig verloop van dit mooie en enorme bouwwerk.

Hierna gingen allen naar binnen en werden daar ook nog toegesproken door Bert Golstein. Hij is de Bedrijfskundig Bouw Ontwikkelaar en hij praatte de mensen bij. Wat men niet in de gaten had toen men buiten stond, dat daar onder het Oranje zeil een prefab betonnen bank stond verstopt , die van mozaïek moest worden voorzien.  Dat werd ook een klus voor de aanwezige nieuwe bewoners, die hiermee een aanzet maakten tot het mozaïeken  van de sociale bank. Die krijgt straks een mooi plaatsje moet krijgen op de Oranjekade. Met het gezellig samen zijn van deze middag, is de start gegeven van de nieuwbouw Oranjekade.

© Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. j.h.w van stiphout Reply

  hallo Henk,

  een mooi plan maar helaas veel te duur voor de echte Helmonders.

  een senioren huisje met tuintje is mijn grootste wens op mijn leeftijd.

  Henk bedankt voor de fotoreportage

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk,
  Wederom bedankt voor deze mooie/fantastische foto-impressie. Het komt er allemaal fraai uit te zien. Het geheel ligt zowel in als uit het stadscentrum en wordt heel iets anders dan de bouwval die er stond. Wederom een aanwinst voor Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *