Starterslening voor het kopen van een huis

Voor het eerst een woning kopen, maar zelf onvoldoende financiële middelen? Een starterslening is dan misschien mogelijk. Een deel van het aankoopbedrag kan dan tegen een aantrekkelijk rentepercentage bij de gemeente geleend worden. Dit geldt zowel voor mensen die al in Helmond wonen als voor mensen die zich hier nieuw willen vestigen.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van de woning en het maximale bedrag dat bij de bank geleend kan worden. Naast de starterslening is er dus een hypotheek. De rente van de starterslening staat 15 jaar vast. De lening is voor maximaal 30 jaar. De eerste 3 jaar hoeft er geen rente en aflossing betaald te worden.

De hoogte van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en bedraagt maximaal 20% van de koopsom tot een maximum van € 25.000. Voor woningen met een koopsom van € 180.000 of minder bedraagt dit maximumbedrag € 35.000.

Meer informatie
Belangstelling voor een starterslening? Kijk dan voor meer informatie en de voorwaarden op www.helmond.nl/starterslening. Ook Helmondse hypotheekadviseurs weten er meer van.

Woningbouw Eeuwsels (Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *