Starterslening voor het kopen van een huis

Wilt u voor de eerste keer een woning kopen, maar heeft u zelf onvoldoende financiële middelen? U komt dan mogelijk in aanmerking voor een Starterslening. U kunt dan een deel van het aankoopbedrag tegen een aantrekkelijk rentepercentage bij de gemeente lenen. Dit geldt zowel voor mensen die al in Helmond wonen als voor mensen die zich hier nieuw willen vestigen.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Naast de Starterslening heeft u dus een hypotheek. De rente van de Starterslening staat 15 jaar vast. U krijgt de lening voor maximaal 30 jaar. De eerste 3 jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen.

De hoogte van de Starterslening is afhankelijk van uw inkomen en bedraagt maximaal 20% van de koopsom tot een maximum van € 25.000. Voor woningen met een koopsom van € 180.000 of minder bedraagt dit maximumbedrag € 35.000.

Meer informatie
Heeft u belangstelling voor een starterslening? Kijk dan voor meer informatie en de voorwaarden op www.helmond.nl/starterslening. U kunt uiteraard ook contact opnemen met een van de Helmondse hypotheekadviseurs.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *