Masterclasses Marcelo Ferreira voor Jeugdtheaterschool

Met impulsgelden van de provincie Noord-Brabant gaf Marcelo Ferreira masterclasses aan alle leerlingen van de Jeugdtheaterschool Annatheater. 

Danspedagoog Marcelo Ferreira gaf vorige week lessen beweging aan alle 5 groepen van Jeugdtheaterschool Annatheater. Jeugdtheaterschool Annatheater krijgt voor 2 jaar impulsgelden van de provincie Noord-Brabant. Daarmee wordt het lesaanbod verbreed met onder andere lessen beweging. In de toekomst worden ook lessen stembeheersing en zang gegeven.

Marcelo Ferreira was twintig jaar artistiek directeur en dansleraar aan Ginasiano Escola de Dança in Porto, Portugal. Leerlingen van hem zijn doorgestroomd naar de dansopleidingen in heel Europa en in Nederland naar Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en Tilburg. Marcelo nam deel aan talloze internationale uitwisselingsprogramma’s met zijn school en geeft nog steeds masterclasses over de hele wereld.

Uitgaande van de drie principes: ruimte, beweging en ritme wordt door middel van lichaamsoefeningen en spelletjes met en zonder muziek gewerkt aan een betere relatie tussen de leerling en zijn/ haar lichaam. De kinderen krijgen veel meer inzicht in wat hun lichaam uitstraalt en kan. Het doel is, anders dan bij sport, de houding en de beweging zelf. Het bewerkstelligen van een podiumaanwezigheid waar een kind blij van wordt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *