Statement burgemeester Blanksma over vuurwerkoverlast

De vuurwerkoverlast in onze stad is onacceptabel. Lees hier de verklaring van burgemeester Elly Blanksma:

De coronacrisis stelt onze inwoners zwaar op de proef. We vragen veel van onze inwoners. En dat dat moeilijk is, begrijp ik en voel ik ook zo. Ik snap dat sommigen zoeken naar een uitlaatklep. Maar laat me duidelijk zijn: dat mag nooit een excuus zijn voor overlast, onveilige situaties of druk op onze hulpverleners. En dat is op dit moment wel het geval.

We hebben te maken met forse vuurwerkoverlast in onze stad. De afgelopen dagen zagen we – bijvoorbeeld rondom de Braak en in de Wilma – onverantwoorde situaties. Gisteravond zijn daarbij twee minderjarige jongens uit Helmond aangehouden; ze zijn verhoord en er is een proces verbaal tegen hun opgemaakt. Ruim 60 andere jongeren zijn in het vizier. Ik roep nadrukkelijk op om geen overlast te voorzaken. Hou je aan alle regels!

Ik vind het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om een duidelijke lijn te trekken. Vuurwerk is verboden. Carbid gaan we ook verbieden. De overlast die we in onze stad ervaren is onacceptabel. Dit leidt tot gevoelens van onveiligheid bij onze inwoners. Niet voor niets blijven onze inwoners de overlast bij ons melden: ook zij willen dat dit ophoudt. We gaan daar – natuurlijk met volledige steun, en in nauwe samenwerking met politie en justitie – zeer actief op handhaven. Daarbij zijn we bereid om alle mogelijke middelen in te zetten; zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk.”

Elly Blanksma – van den Heuvel
Burgemeester Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Avatar
  Anja Reply

  Heel goed, Trots op onze burgemeester. Flinke boetes en wat ze kapot maken ook op hun rekening, worden de ouders zeker sneller om hun gaaies binnen te houden.

  Mvg.

 2. Avatar
  P.Vergouwe Reply

  Heel kort: heel volwassen Nederland staat achter u!

 3. Avatar
  Ron Reply

  En een dag later verandert Helmond Noord in een oorlogsgebied door honderden jongeren. Het maakt wel indruk ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *