Statement gemeente Helmond situatie Houtse Akkers

De gemeente heeft zojuist een statement afgegeven rondom de situatie die ontstaan is in de Houtse Akkers. Er is een quickscan uitgevoerd en de eerste resultaten daarvan waren niet positief.

“Als gemeente zijn we twee weken geleden in gesprek gegaan om te proberen de ontstane impasse tussen projectontwikkelaar, aannemer en kopers van het project Houtse Akker te doorbreken. Daarbij was meer duidelijkheid over de staat van de woningen een belangrijke voorwaarde om de kopers perspectief te geven. Sinds het gesprek op 14 oktober heeft De Loods een quickscan uitgevoerd naar de staat van de 26 woningen. De eerste resultaten daarvan stemmen niet positief, maar het is tegelijkertijd te vroeg om definitieve conclusies te trekken.”

Vervolgonderzoek

Daarom wil de gemeente dat er een vervolgonderzoek plaats gaat vinden. “Dat is de uitkomst van een overleg van gisteravond (woensdag 28 oktober), waarbij burgemeester Blanksma en wethouder Van den Waardenburg met de kopers in gesprek zijn gegaan. Wij verwachten dat het vervolgonderzoek ertoe leidt dat de kopers exact te weten komen waar ze met hun woningen aan toe zijn, om van daaruit goed verder te kunnen kijken.”

Daarnaast gaat de gemeente de komende tijd enkele scenario’s in beeld brengen over hoe de bouw uiteindelijk kan worden afgerond. “Doel van dit alles is dat er voor de kopers weer enig perspectief ontstaat.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *