Stedelijk Gebied Eindhoven en corporaties pakken woningnood aan

Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten afgelopen jaar samen een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces.

Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen voor 1 of 2 personen. Hiermee willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen beschikbaar stellen voor huurders om zo de krapte op de woningmarkt te verminderen. Het gaat om het realiseren van 200 tot 250 gestandaardiseerde woningen per jaar in de komende vijf jaar. Dat zijn woningen die allemaal op delfde manier met dezelfde basis gebouwd zijn.

Ontwikkelaars Heijmans (eengezinswoningen) en BAM Wonen (appartementen) hebben de opdracht gekregen om deze sociale huurwoningen te realiseren.

Samenwerking

De woningen komen te staan in de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven. In onder andere Helmond, Geldrop-Mierlo, Veldhoven en Eindhoven zijn de gestandaardiseerde sociale huurwoningen straks te vinden. Het is een voor Nederland unieke pilot.

Bas Sievers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners in Helmond: “Met deze bijzondere samenwerking hebben we de toekomst van de woningbouw in handen. Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden.’

Keuzemogelijkheden

Om tot de beste gestandaardiseerde huurwoning te komen, hebben de corporaties en gemeenten de hulp ingeroepen van verschillende partijen in de regio. Onder meer ontwikkelaars, aannemers en leveranciers zijn gevraagd om met een voorstel te komen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben (zoals gevelbekleding en kleur stenen), zonder dat dat ten koste gaat van de prijs.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Ec Reply

    Zal ook fijn zijn 55 plus
    Ik zoek ook 55 plus. Liefs 2 slaapkamers en tuintje
    En beetje betaalbaar in Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *