De laatste twee jaren heeft de Schabbert, het voormalige kerkje aan het einde van de Nachtegaallaan, heeft zich ontwikkeld tot een steun- en ontmoetingspunt voor de bewoners van Helmond-Noord. Dit gebouw dat ook wel bekend staat als het Rode Kruisgebouw , kwam door de coronamaatregelen,  nooit tot een officiële opening. Dit is nu als nog gebeurt , op zondag 26 juni,  door wijkwethouder Gaby van den Waardenburg.

De opening

Na de  opening waren diverse activiteiten, zoals een informatiemarkt die een vraagbaak was voor alle bezoekers. Er werden  sportieve demonstraties verzorgt  van Jibb+, als ook werden er door bewoners eigen gemaakte creaties verkocht. Er was natuurlijk ook een infostand van het Rode Kruis in hun eigen home. Why me en Be Bizzy was er aanwezig met hun activiteit. Ook aan de kinderen was gedacht met verrassingen en een springkussen.  Het bestuur hoopt dat door deze activiteiten,  nog meer bewoners de weg naar de Schabbert weten te vinden. Ook de muziek en zang ontbrak hier niet vandaag. De middag werd afgesloten met een geweldig mooi muzikaal optreden. Hiervoor waren de zangstemmen en met de liedjes van  het zangkoor De Vrolijke Noten voor verantwoordelijk, dus was het weer een gezellige boel.

Gebruik gebouw

 Vanaf 1 maart 2019 wordt het gebouw al gehuurd door de wijkraad Helmond-Noord en ook financieel ondersteund door een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Helmond. Ook het Rode Kruis, maak  nog gebruik van een deel van dit gebouw.

Activiteiten

In de coronatijd werden in de Schabbert,  tal van activiteiten opgezet ,zoals eetgroepen voor alleenstaanden, bewegen met Jibb+, inloopmorgen met knutselgroep en middagen voor kinderen. Verder geeft de Schabbert onderdak aan zelfhulpgroepen, aan een covid groep, cursussen van het Rode Kruis, activiteiten voor blinden- en slechtzienden en kwetsbare ouderen. Daarnaast is er een wekelijks spreekuur door de gemeente waar bewoners terecht kunnen met vragen en opmerkingen. Zoals men kon zien en horen, is er nog ruimte voor initiatieven vanuit  de bewoners.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Jenny janssen Reply

    Een fijne middag.
    Mooie foto s
    Dank je wel.

  2. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk, dank voor deze mooie fotorapportage. Het voormalige kerkje heeft nu weer een zinvolle en waardige bestemming gekregen. Heel wat anders dan het vestigen van een supermarkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.