Stichting Helmondse Sporthelden legt activiteiten tijdelijk stil

Door de huidige onzekerheid over  de Corona-pandemie, ziet Stichting Helmondse Sporthelden zich genoodzaakt de organisatie van hun activiteiten voorlopig stil te leggen. Komende tijd gaan er plannen gemaakt worden voor de periode waarin sportclinics met kinderen wel weer mogelijk zijn.

Afgelopen november werd stichting Helmondse Sporthelden opgericht, een stichting die zich inzet voor het sporten van Helmondse jongeren in de basisschoolleeftijd. De stichting gaat dit doen in samen met acht Helmondse sporthelden: Pieter Gruijters (atletiek), Nieky Holzken (boksen), de gebroeders Van de Kerkhof (voetbal), Danny Koevermans (voetbal), Judith Meulendijks (badminton), Bob de Voogd (hockey) en Leontien Zijlaard – van Moorsel (wielrennen). In samenwerking met JIBB+ worden op Helmondse basisscholen per sport zogenaamde kennismakingsclinics georganiseerd. Als afsluiting daarvan zal een sportevenement worden georganiseerd, waar een Helmondse sportheld bij aanwezig zal zijn.

Maatregelen

Ondanks de strenge corona-situatie wist de stichting voldoende sponsoren en organisaties te vinden die de stichting wilde steunen. Het eerste evenement werd in December al uitgesteld door de maatregelen. In maart stond de Judith Meulendijks Cup gepland door de Helmondse Sporthelden. Door de huidige maatregelen is ervoor gekozen om ook dit evenement te annuleren.

De stichting gaat de komende tijd in overleg met de sporters, sportclubs, scholen en JIBB+ werken aan een nieuwe planning. De bedoeling is dat er in mei-juni een kick-off zal zijn. Daarnaast wordt er gekeken of er één of meerdere evenementen voor de zomervakantie kunnen worden gepland.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *