Stichting Hightech Helmond – de Peel ontwikkelt online programma

Stichting Hightech Helmond – de Peel maakt zich al jaren sterk voor techniekpromotie in de regio. Vanwege de coronamaatregelen zijn fysieke evenementen tijdens de Dutch Technology Week helaas niet mogelijk. Tussen 31 mei en 5 juni vinden de diverse activiteiten online plaats via www.hightechhelmonddepeel.nl en www.dutchtechnologyweek.com.

Programma tijdens DTW

Tijdens de DTW maken basisschoolleerlingen op een luchtige manier kennis met techniek en met de technische bedrijven uit de regio. Zo gaan honderden leerlingen aan de slag met “een bedrijf in een doosje” en maakt groep 5 t/m 8 kennis met diverse bedrijven d.m.v speciale hightech leskisten. De groepen 5 en 6 sluiten de week op 4 juni af met de Live Tech Battle. Dit jaar gaan 1400 kinderen uit de regio wederom online de strijd aan, rechtstreeks vanuit het klaslokaal.  Met live tech proefjes, leerzame topics en fantastische (techniek) prijzen en quizmaster Pim gaan zij een boeiende en leuke ochtend tegemoet.

Stichting Hightech Helmond de Peel

In de stichting zijn 50 bedrijven en diverse onderwijsinstellingen verenigd om techniekpromotie in de regio Helmond – de Peel te verbinden en uit te rollen. Manon Pijnenburg (Voorzitter van de Stichting en mede-eigenaar van de Helmondse machinefabrikant AAE): “Samen maak je meer impact dan alle bedrijven los van elkaar. Het is van belang dat kinderen en leerlingen de juiste informatie krijgen over de sector techniek. Dat geldt overigens ook voor alle andere sectoren. Het gaat erom dat ze alles in overweging kunnen nemen en de juiste opleidings- en beroepenkeuzes kunnen maken. Met ons samenwerkingsverband en de diverse techniek activiteiten voor de jeugd zorgen we ervoor dat we techniek spelenderwijs en op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen.”

Tijdens diverse online DTW Talks wordt verder ingegaan op  het belang van techniekpromotie en samenwerking met het onderwijs. Birgit Goumans, adjunct directeur bij Kusters Goumans gaat hierover in gesprek met o.a. Het KOP, NXP Nijmegen en ASML.

Vooruitblik Hotspot 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 vindt wederom de jaarlijkse Hotspot plaats. Formula Air in Beek en Donk opent haar deuren voor publiek. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kijken de aangesloten bedrijven er enorm naar uit om op deze dag kinderen en hun ouders een inspirerende (doe) dag te bezorgen op techniekgebied.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *