Stichting Stadsgalerij Helmond verhuist naar Home Computermuseum

Zonde om deze bezienswaardigheden opnieuw te laten verdwijnen.

De maquettes van de Stichting Stadsgalerij Helmond moeten opnieuw worden verhuisd. Op 1 juli moeten de initiatiefnemers van de collectie met verdwenen historische, Helmondse bouwwerken het pand hebben ontruimd voor de komst van een nieuwe huurder.
Vijf jaar geleden begon de familie van Neerven, thuis in Mierlo-Hout met de bouw van de eerste maquettes. In februari 2016, tijdens de avond van de Keielogische hoge school bij de Keiebijters, ontving het echtpaar uit handen van de stadsprins de nobelprijs als waardering voor hun prachtige creaties. Enkele maanden daarna kon de eerste expositie in hartje Helmond beginnen, nadat de familie Van Neerven in de Elzaspassage een leegstaande winkelruimte kreeg aangeboden. Begin 2017 verhuisde de collectie met de historische panden wederom naar een leegstaande ruimte op de Markt 56. Echter nu een jaar later, moeten zij dit pand alweer noodgedwongen verlaten en werd de zoektocht naar een nieuwe locatie massaal ingezet.

De collectie met maquettes is recent uitgebreid met het negende exemplaar, het zustersklooster in Mierlo-Hout en de tiende creatie “het huis van de Luts” (Il Borgo) is inmiddels in productie. Gerrit en Nellie van Neerven hebben hun tentoonstelling al meerdere keren moeten verplaatsen. Omdat er nog geen nieuwe locatie was gevonden dreigden de maquettes te worden opgeslagen in hal op het industrieterrein, waar ze dus niet meer te bezichtigen zouden zijn. En daar kwam net op tijd de hulp van Bart van den Akker, eigenaar van het Home computermuseum. Van den Akker las op de facebookpagina van Helmond Ditisonzewijk de noodoproep en reageerde direct. “Waarom zolang opslaan als ik nog een ruimte ter beschikking heb?” vroeg Bart zich af. “Zonde om deze bezienswaardigheden opnieuw te laten verdwijnen”. Het Home Computermuseum is gevestigd aan de Kluisstraat 5 in Helmond Centrum. De verhuizing van de Stadsgalerij, vanaf Markt 56 is inmiddels in gang gezet en de stichting verwacht dat de expositie begin juli weer kan worden opgestart op de nieuwe locatie. Kijk voor meer op www.stadsgalerijhelmond.nl

Foto, Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *