Stichting Vrienden van de Zorgboog van start

Vriendschap is voor iedereen verschillend, maar één ding is zeker: vrienden geven kleur aan je leven. Ieder mens heeft daar behoefte aan. “Met dat motto in ons achterhoofd, zet de nieuwe stichting Vrienden van de Zorgboog zich in voor cliënten en bewoners.

“Voor jong en oud. Van kraamzorg tot hospice,” vertelt Hetty Remmers, fondsenwerver van de Zorgboog. “Dat doen we door projecten mogelijk te maken die kleur geven aan het dagelijkse leven. We stimuleren daarbij graag de zelfredzaamheid en ontplooiing van mensen, hebben oog voor wat nog wél kan.”

Hoe geef je kleur aan het leven van een ander?

“Kort na mijn 75 ste verjaardag kreeg ik een hersenbloeding en was ik eenzijdig verlamd. Na mijn revalidatie kan ik gelukkig weer heel wat, maar zelfstandig fietsen zit er niet meer in. Met een duofiets via de Vrienden van de Zorgboog kan ik regelmatig op pad, lekker de buitenlucht in, ook nu
in de herfst. Dat kleurt mijn leven,” zo vertelt een cliënt die bij de Zorgboog in revalidatie is. Hetty vervolgt: “Een ander mooi voorbeeld is de dierenweide die we bij Mariëngaarde in Aarle-Rixtel aanleggen. De jong-dementerende cliënten die daar wonen, kunnen fysiek nog vaak goed uit de weg en bieden we hiermee een zinvolle en ontspannende dagbesteding. Het kleurt hun dagelijks leven.”

Alleen samen lukt het

“Net als het coronavirus onderdrukken, lukt ook dit alleen als we het samen doen. De Vrienden samen met cliënten, bewoners, hun familieleden, vrijwilligers, medewerkers en iedereen die zich betrokken voelt bij die ander. Juist in deze tijd waarin je niet samen met vrienden je leven kunt
kleuren, kun je wél via de Vrienden van de Zorgboog kleur geven aan het leven van een ander. Je kunt donateur worden of specifiek een project steunen, een actie opzetten of sponsor worden. Er zijn allerlei manieren om kleur te geven,” aldus Remmers.

Crowdfunding via website

“Wat nieuw is, is dat je via onze website www.vriendenkleurenjeleven.nl ook kunt kiezen voor een concreet project bij jou in de buurt. Het werkgebied van de Zorgboog is heel groot, van Bakel tot Gemert, van Helmond tot Someren. Mensen steunen graag concrete projecten bij hen in de buurt.
Vaak omdat ze iemand kennen die bij de Zorgboog cliënt is. Of omdat ze dan met eigen ogen het resultaat kunnen zien. Dat maken we met deze opzet mogelijk,” legt Hetty Remmers uit, “hopelijk spreekt het heel veel mensen aan om op deze manier kleur te geven aan het leven van een ander.”

“Bij de Zorgboog staan we klaar voor alle generaties. Iedereen, ongeacht welke leeftijd, kan bij ons terecht voor een breed pakket aan diensten in zorg, wonen en welzijn. Van zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg tot gemaksdiensten, cursussen en verpleging en verzorging. U vindt ons in een woonzorgcentrum bij u in de buurt, in onze thuiszorgwinkel in Helmond of we komen bij u aan huis. Zo krijgt u altijd de beste zorg. Dagelijks zetten zo’n 2600 medewerkers en 1300 vrijwilligers zich in voor de zorg en dienstverlening aan cliënten en bewoners.

*De dierenweide bij de woonzorgboerderijen Zeilberg in
Deurne, biedt de dementerende bewoners daar heel veel
plezier. De Vrienden zorgen voor een winterverblijf voor de
dieren.

”Samen bewegen met een beweegprogramma via de
Qwiek Up, brengt kleur in ons dagelijkse leven”, vertellen
bewoners van de Nieuwenhof in Deurne. “Het brengt ons
samen en we blijven er fit bij.”
“Samen naar buiten op deze duofiets,
brengt kleur in mijn dagelijkse leven.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *