De winnaar van de prijsvraag, die bij de opening van de ecozone Brandevoort gehouden werd, is Stijn van Hoeck. Maandag 25 september ontving hij uit handen van Jacqueline Klomp, projectmanager Brandevoort, een gloednieuwe fiets. Stijn had het goede antwoord gegeven op de vraag wat de afstand is van de hele Ecozone Brandevoort. Het antwoord hierop is 2,2 kilometer.
De officiële opening van de ecozone vond plaats op 14 juli jl. Wethouders Erik de Vries en Frans Stienen openden de ecozone op ludieke wijze door het uitzetten van twee eenden. De Ecozone loopt als een groene ring om het stadse hart van Brandevoort. De Ecozone is een aaneengesloten groene open plek met waterpartijen en speeltoestellen, waar mensen kunnen wandelen, skaten of gewoon lekker kunnen zitten en genieten van de natuur. Kinderen kunnen er heerlijk ravotten en avontuurlijk spelen. De Ecozone ligt rondom de Veste in de wijk Brandevoort. Aan de oostzijde is in 2004 het eerste gedeelte van de Ecozone om de Veste aangelegd. Daarna is het project voortgezet aan de andere kant, waarmee de Ecozone nu helemaal rondom de Veste loopt. Na de nieuwe inrichting van het gebied is er een zone ontstaan met ruimte voor natuur, landschap en recreatie. Er zijn vijvers en wateropvangzones aangelegd. Ook zijn er bloemweides ingezaaid. Verder is er (boom-)beplanting aangebracht die kan dienen als leefgebied voor vogels en andere dieren. Stijn kan met zijn nieuwe fiets nu mooie rondjes rijden in het nieuw aangelegde natuurgebied.

Meer-Brandevoort-digitaal-wijk-nieuws
www.brandevoort.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brandevoort
Twitter: @Brandevoort_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *